Tipp: |
A tojás kiváló fehérjeforrás, és rendkívül fontos a szervezet számára, mert tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A tojássárgájában nagy mennyiségben van vas, B9- és B12-vitamin, amelyek elősegítik a vas beépülését a szervezetbe. Ugyanakkor gazdag telített zsírsavakban és koleszterinben; tehát oda kell figyelni a fogyasztására – főként, hogy mikor mivel társítjuk.
Tudtad?
Két tojás ugyannyi fehérjét tartalmaz, mint 100 g hús. Könnyen emészthető, főként a főtt vagy kevés zsiradékkal sütött tojás. De óvatosan bánjunk vele, mert a tojás az egyik legelterjedtebb szalmonellaforrás.
|
Tükörtojás tőkehallal » |
|
Háromszínű töltött tojás » |
|
Lyoni buggyantott tojás » |
|
Háromszínű omlett » |
|
Spárgás tojásrántotta » |
|
Friss kecskesajtos és bazsalikomos szuflé » |
|
Még több omlós omlett! »
|
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK