Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk mennyei sült csirkére

Szerző:
Szabó Anna
A hús sokak számára alapvető élelmiszer, így a csirke is. Rengeteg féleképp lehet elkészíteni, így nem is nehéz ráunni. Most hoztunk nektek néhány ínycsiklandozó sült csirke receptet, ami után a családtagok mind a tíz ujjukat megnyalják majd.

 

Fűszeres sült csirke - zacskóban


Hozzávalók:


• 6-8 darab csirkecomb
• egy fej vöröshagyma
• só
• bors
• paradicsom
• curry
• víz
• bazsalikom


Elkészítés:


Mossuk meg alaposan a combokat, fűszerezzük be, ízlés szerint. Tegyük bele a sütőzacskóba. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk fel a hagymát karikákra, majd tegyük a zacskóba. 4-5 evőkanálnyi vizet adjunk még hozzá, majd zárjuk le a sütőzacskót és hagyjuk sülni a csirkét. 1 óra elteltével óvatosan (nehogy megégessük magunkat a gőzzel) vágjuk fel a zacskót, és tegyük vissza még legalább 20 percre pirulni.


Borban sült csirke


Hozzávalók:


• 1,5 kg csirke
• 12 dkg paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dl fehérbor
• 2 gerezd fokhagyma
• fél csokor petrezselyem
• evőkanál olaj
• só, őrölt bors


Elkészítés:


Készítsük elő a csirkét, vágjuk nagyjából nyolc darabra. Sózzuk, majd kevés olajban süssük pirosra. Ha kész, kockázzuk fel a paradicsomot és tegyük a hús mellé, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, majd jól pirítsuk össze a hozzávalókat. Ezután öntsük rá a bort és fedő alatt pároljuk meg. Ha elkészült, vegyük ki a csirkét, és a petrezselymet szórjuk a megmaradt szaftra. Együtt isteni vacsora valamilyen körettel, például rizzsel vagy héjában főtt burgonyával.

Mézes-zöldséges sült csirke

 

Hozzávalók:


• 6 db csirkecomb
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 sárgarépa
• 1 db paprika
• 2 db paradicsom
• méz
• balzsamecet

Elkészítés:


Készítsünk elő egy tepsit és az aljába daraboljuk bele a zöldségeket, majd a megfűszerezett csirkét tegyük rá. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süssük úgy fél óráig, alufóliával letakarva. Ha kész vegyük le az alufóliát, csorgassunk mézet a combokra, oszlassuk el, majd locsoljunk rá egy kevés balzsamecetet. Süssük lefedés nélkül még félórát, hogy szép piros legyen a hús, közben saját szaftjával locsolgassuk meg párszor.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL