Hozzávalók:
• 6-8 darab csirkecomb
• egy fej vöröshagyma
• só
• bors
• paradicsom
• curry
• víz
• bazsalikom
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a combokat, fűszerezzük be, ízlés szerint. Tegyük bele a sütőzacskóba. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk fel a hagymát karikákra, majd tegyük a zacskóba. 4-5 evőkanálnyi vizet adjunk még hozzá, majd zárjuk le a sütőzacskót és hagyjuk sülni a csirkét. 1 óra elteltével óvatosan (nehogy megégessük magunkat a gőzzel) vágjuk fel a zacskót, és tegyük vissza még legalább 20 percre pirulni.
Hozzávalók:
• 1,5 kg csirke
• 12 dkg paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dl fehérbor
• 2 gerezd fokhagyma
• fél csokor petrezselyem
• evőkanál olaj
• só, őrölt bors
Elkészítés:
Készítsük elő a csirkét, vágjuk nagyjából nyolc darabra. Sózzuk, majd kevés olajban süssük pirosra. Ha kész, kockázzuk fel a paradicsomot és tegyük a hús mellé, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, majd jól pirítsuk össze a hozzávalókat. Ezután öntsük rá a bort és fedő alatt pároljuk meg. Ha elkészült, vegyük ki a csirkét, és a petrezselymet szórjuk a megmaradt szaftra. Együtt isteni vacsora valamilyen körettel, például rizzsel vagy héjában főtt burgonyával.
Hozzávalók:
• 6 db csirkecomb
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 sárgarépa
• 1 db paprika
• 2 db paradicsom
• méz
• balzsamecet
Elkészítés:
Készítsünk elő egy tepsit és az aljába daraboljuk bele a zöldségeket, majd a megfűszerezett csirkét tegyük rá. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süssük úgy fél óráig, alufóliával letakarva. Ha kész vegyük le az alufóliát, csorgassunk mézet a combokra, oszlassuk el, majd locsoljunk rá egy kevés balzsamecetet. Süssük lefedés nélkül még félórát, hogy szép piros legyen a hús, közben saját szaftjával locsolgassuk meg párszor.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK