Hozzávalók a tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mk só
- 1 ek hideg víz
Elkészítés
Keverjük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is. A tésztát csomagoljuk fóliába, majd tegyük be legalább 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Közben készítsük elő a tölteléket.
Töltelék hozzávalói
- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 15 dkg bacon
- 3 db közepes tojás
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
A spárga fás részét törjük le, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. A bacont vágjuk fel apróra, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg, majd teljesen és hűtsük ki. Az egész tojásokat üssük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, majd kézi habverővel keverjük simára keverni. Közben adagoljuk hozzá a tejszínt is.
A hűtőből vegyük elő a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra, és béleljük ki vele a piteformát. Egyenletesen osszuk el rajta a kihűlt bacont, a spárgát, majd reszeljük rá a sajtot. Végül óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK