Tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 10 dk vaj
- 1/2 mk só
- 1 tojás
- 1 ek víz
- kakukkfű
Elkészítés
A lisztet, a sót, és a kakukkfüvet keverjük össze, aduk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tojást verjük fel vízzel, majd keverjük a morzsalékos liszthez és gyúrjuk össze. Végül csomagoljuk fóliába és helyezzük a hűtőszekrénybe 30 percre.
A piteformát vajjal kenjük, a kinyújtott tésztával béleljük ki, majd a tetejére tegyünk sütőpapírt és helyezzünk rá valami nehezéket – pl. rizst. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt elősütjük, majd levesszük róla a nehezékkel feltöltött sütőpapírt, és megkenjük a tésztát felvert egész tojással. A sütőbe visszatéve még 5-7 percig sütjük. Közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék
- 30 dkg zöldborsó
- 25 dkg ricotta
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
- fokhagyma
- sajt (ízlés szerinti)
Az egész tojásokhoz adjuk hozzá a ricottát, a tejszínt, a sót, az őrölt borsot és az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát, alaposan keverjük össze, majd tegyük bele a zöldborsót. Öntsük a sütőből kivett, elősütött tésztára, majd a tetejére reszeljünk sajtot. Helyezzük vissza a meleg sütőbe, és közepes lángon 25-30 perc alatt süssük készre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK