Hozzávalók:
o 1 kg kelbimbó
o fél kiló darált hús
o hagyma
o tejföl
o sajt
o kevés zsiradék
o rizs
o majoranna ,só, bors, ízlés szerint
o egy húsleveskocka
o kevés víz
Elkészítés:
A kelbimbót mossuk meg, ha szükséges, vágjuk le a végeit, majd tegyük fel főni körülbelül fél órára, sós vízben. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk félbe őket. Egy kevés zsiradékkal kenjük ki a tepsit vagy a jénait, és fedjük be az alját a félbevágott kelbimbók egy részével. Közben tegyünk fel egy serpenyőben hagymát párolódni, és pirítsuk le a darált hússal; öntsünk rá fél pohár vizet, adjuk hozzá a leveskockát, majd fedő alatt pároljuk az egészet puhára. Közben főzzük meg a rizst is. Ha mindennel megvagyunk, elkezdhetjük a kelbimbóra rétegezni a rizst, majd a húst, végül ismét egy réteg kelbimbót. Addig folytathatjuk, amíg a hozzávalóink el nem fogynak. Ha készen vagyunk vele, egy kevés borssal keverjük ki a tejfölt, majd öntsük a tetejére. Fedjük le és tegyük be sütőbe. Süssük nagyjából húsz percen át, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Addig süssük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Hozzávalók:
o 1 kg kelbimbó
o 3 fej hagyma
o tejföl
o sajt
o kevés zsiradék
o barna rizs
o majoranna , só, bors, őrölt pirospaprika, ízlés szerint
o kevés víz
Elkészítés:
Az előkészítés ugyanúgy zajlik, mint az előző recept esetében. Ugyanúgy főzzük meg a kelbimbót, és vágjuk félbe. Mehet a tepsi aljába, egy kevés zsiradékkal együtt. Főzzük meg a barna rizst (amennyiben hagyományos barna riszt vásárolunk, áztassuk be előtte néhány órára, vagy válasszunk gyors rizst). Ha megvagyunk, aprítsuk fel a hagymát és keverjük el a tejföllel, tegyünk bele még majorannát, sót, pirospaprikát és borsot is. Itt jóval több tejföl szükséges, mint az előző receptnél, mivel minden réteg közé ezt fogjuk tenni. Rétegezzük a következőképp: kelbimbó, tejföl, sajt, rizs, tejföl, sajt, kelbimbó, stb. Addig folytassuk, amíg tartanak az alapanyagok, majd zárjuk a sort sajttal. Süssük készre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK