Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Velővel töltött palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
Ki gondolná, hogy a palacsinta nem csak az édesszájúak eledele. Nem csak desszert készíthető belőle, hanem akár főételként is mennyei lakoma lehet. Ha tetszik a recept, bármilyen töltelékkel elkészítheted.
Hozzávalók:

5 db sertésvelő
1 kis fej vöröshagyma
őrölt bors
petrezselyem az ízesítéshez
15 db sós palacsinta
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz.


Elkészítés:

A hártyáitól megtisztított velőt az apróra vágott vöröshagymán megpirítjuk. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Megsütjük a palacsintákat, majd egyenként megtöltjük az elkészített velőtöltelékkel. Összegöngyöljük, két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. Bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Rizibizivel, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.


Tipp:

A palacsintaimádók megtölthetik akár darált sertéshússal, sonkával, sajttal, de még zöldséggel is. Az elkészítési mód ugyanaz.

Nehézségi fok:


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL