2 ív fehér zselatin
150 g főző csokoládé (vagy tortabevonó)
4 tojássárgája
50 g porcukor
3 evőkanál kávészirup
3 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál rum
250 ml tejszín
Cukor
4 vérnarancs
20 g méz
1 teáskanál pisztácia
1 teáskanál egész kávészem
1. Áztasd be 10 percre a zselatinlapokat. Durván darabold fel a főző csokoládét, majd gőz fölött olvaszd meg egy nagyobb edényben.
2. A tojássárgáját porcukorral, rummal, kávésziruppal és kávéporral kézi robotgéppel keverd el jó alaposan, majd lassan add hozzá a főzőcsokoládéhoz (még mindig a gőz fölött). Keverd addig, míg krémes lesz a masszád.
3. Add hozzá a felolvasztott zselatin lapokat, és óvatos mozdulatokkal keverd össze. A krémet egy csipetnyi cukorral töltsd üvegpoharakba.
4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. A 100 ml gyümölcslével a mézzel készíts szirupot, majd add hozzá a gyümölcsfiléket.
5. A pisztáciát és a kávészemeket forró, zsiradékmentes serpenyőben pirítsd meg. Majd egy kés, vagy vágódeszka segítségével törd durvára.
6. Tálaláskor a krémre tegyél pár gyümölcscikkelyt, majd szórd meg a durvára tört magokkal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK