A lenti finomságok forrón a legízletesebbek, de a felhasznált fűszerek a vérkeringést is serkentik, így átmelegítve minket a hidegebb napokon. Ebédre, vacsorára vagy akár piknikhez, őszi sétákhoz is ideálisak, de az biztos, hogy a forró csészét szorongatva a kinti hideg nem is tűnik majd olyan szomorkásnak.
Hámozzunk meg és kockázzunk fel 400 g répát. Ezután hámozzunk meg, csumázzunk ki és kockázzunk fel 3 nagyobb körtét. Egy teáskanálnyi vajat olvasszunk fel egy edényben, majd adjunk hozzá egy teáskanálnyi cukrot. Adjuk hozzá a répát és a körtét, majd karamellizáljuk pár percig. Öntsünk 700 ml vizet az edény tartalmához, egy csipet sóval és borssal ízesítsük a keveréket, majd egy botmixerrel pürésítsük a levest. 15-20 percig főzzük közepes lángon, majd alapos kevergetés mellett adjunk hozzá 150 ml tejfölt. Pirított magvakkal, melegen tálaljuk a pikáns, elsőre talán kissé szokatlan ízvilágú, őszi levest!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK