Hozzávalók
- 30 dk cseresznye (fagyasztott)
- 20 dk málna (fagyasztott)
- 5 dl vörösbor (jó minőségű)
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 2-3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor (vagy édesítőszer)
- fahéj
- szegfűszeg
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés
A kimagozott cseresznyét felöntjük a borral és a vízzel, belenyomjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd ízlés szerint ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral. Egy teatojásba beletesszük a fűszereket és ezt helyezzük bele az edénybe. Felforraljuk, majd kb. 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük. Ekkor beletesszük a málnát, újra felforraljuk, majd a tűzről
levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt és a tejet simára keverjük, majd a kissé már meghűlt levesbe öntjük – folyamatos kevergetés mellett.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK