Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vörösboros gyümölcsleves

Szerző:
Szabó Anna
Ez a leves annyira finom, hogy csakis biztatni tudunk az elkészítésére. Ráadásul tálaláskor a langyosra hűtött levest megkoronázhatod egy kis vanília fagylalttal - ez csak fokozta az ízhatást.

 

Hozzávalók

- 30 dk cseresznye (fagyasztott)
- 20 dk málna (fagyasztott)
- 5 dl vörösbor (jó minőségű)
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 2-3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor (vagy édesítőszer)
- fahéj
- szegfűszeg
- 1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

A kimagozott cseresznyét felöntjük a borral és a vízzel, belenyomjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd ízlés szerint ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral. Egy teatojásba beletesszük a fűszereket és ezt helyezzük bele az edénybe. Felforraljuk, majd kb. 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük. Ekkor beletesszük a málnát, újra felforraljuk, majd a tűzről
levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.

A tejszínt és a tejet simára keverjük, majd a kissé már meghűlt levesbe öntjük – folyamatos kevergetés mellett.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL