Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vörösboros-szilvás marharostélyos

Szerző:
Szabó Anna
Jócskán benne vagyunk az őszben, ilyenkor érdemes előrukkolni valamilyen – az őszi évszakhoz illő étellel. Kiváló választás lehet a vörösboros-szilvás marharostélyos, amely ugyan nem feltétlen a hétköznapok étele, de hétvégékre, ünnepnapokra kiváló választás, remek íz-kombinációkkal.

 

Hozzávalók:

• 80 dkg rostélyos szeletekre vágva
• 0,5 dl Vénusz olaj
• 1 fej hagyma
• 2 szál fehérrépa
• 2 szál sárgarépa
• 1/2 zeller (gumó)
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db babérlevél
• 10 szem feketebors
• egy csipet kakukkfű
• 1 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré
• só
• 1 teáskanál barnacukor
• 25 dkg szilva
• 2 dl vörösbor

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zöldségeket, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húsokat, eltávolítjuk a vastagabb inas részeket, sózzuk, és forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Kiemeljük a hússzeleteket, a visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd rátesszük a ketchupot vagy paradicsompürét, és azt is kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, öntünk rá 5 dl vizet, és visszatesszük a húsokat. Kíméletesen, letakarva, 60-90 percen át pároljuk a? hústól függően. Amikor szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor már erősen puhul a hús, ne vizet öntsünk alá, hanem a bort.

Megmossuk a szilvákat, magjukat eltávolítjuk, a szilvaszemeket negyedeljük. A cukrot egy edénybe tesszük és karamellizáljuk, majd ráhelyezzük a szilvákat, jól összerázzuk. 2-3 perc alatt elkészül.

Amikor kellően puha a hús, kivesszük, a visszamaradt szaftot a zöldségekkel együtt turmixoljuk, majd átszűrjük. Az áttört szószba visszahelyezzük a hússzeleteket, hozzáadjuk a szilvát, ha szükséges, ízesítjük még, és összeforraljuk.

Tálalás:

Tésztával, krokettel vagy zsemlegombóccal is tálalhatjuk a vörösboros-szilvás marharagut.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL