Hozzávalók:
• 80 dkg rostélyos szeletekre vágva
• 0,5 dl Vénusz olaj
• 1 fej hagyma
• 2 szál fehérrépa
• 2 szál sárgarépa
• 1/2 zeller (gumó)
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db babérlevél
• 10 szem feketebors
• egy csipet kakukkfű
• 1 evőkanál ketchup vagy paradicsompüré
• só
• 1 teáskanál barnacukor
• 25 dkg szilva
• 2 dl vörösbor
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húsokat, eltávolítjuk a vastagabb inas részeket, sózzuk, és forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Kiemeljük a hússzeleteket, a visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd rátesszük a ketchupot vagy paradicsompürét, és azt is kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, öntünk rá 5 dl vizet, és visszatesszük a húsokat. Kíméletesen, letakarva, 60-90 percen át pároljuk a? hústól függően. Amikor szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor már erősen puhul a hús, ne vizet öntsünk alá, hanem a bort.
Megmossuk a szilvákat, magjukat eltávolítjuk, a szilvaszemeket negyedeljük. A cukrot egy edénybe tesszük és karamellizáljuk, majd ráhelyezzük a szilvákat, jól összerázzuk. 2-3 perc alatt elkészül.
Amikor kellően puha a hús, kivesszük, a visszamaradt szaftot a zöldségekkel együtt turmixoljuk, majd átszűrjük. Az áttört szószba visszahelyezzük a hússzeleteket, hozzáadjuk a szilvát, ha szükséges, ízesítjük még, és összeforraljuk.
Tálalás:
Tésztával, krokettel vagy zsemlegombóccal is tálalhatjuk a vörösboros-szilvás marharagut.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK