Zöldbableves
Hozzávalók:
- 50-50 dkg zöldbab (mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 kanál tejföl
- ecet
- só vagy vegeta
- 1 csokor petrezselyem (lehet szárított is)
Másfél liter sós vagy vegetás vizet forralunk, és amikor már forr, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot. Puhára főzzük, és hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez, csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára főtt, ½ liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl el is maradhat.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK