Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zöldségimádóknak! - Rántott szeletek hús nélkül

Szerző:
Szabó Anna
A mai korszerű életmód egyre inkább megköveteli tőlünk a testünkhöz való mind tudatosabb viszonyt. Az étkezés ebben döntő szerepet játszik. Szellemünk iskoláztatása is a testünkhöz való viszonnyal, elsősorban az étkezéssel kezdődik. A vegetáriánus táplálkozás nem a legjobb, és nem is való mindenkinek, de mindenesetre a jobb megoldások közé tartozik.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Tepsiben sült rántott szeletek


Hozzávalók

3 sárgarépa
1 karalábé
2 burgonya
1 kisebb zeller
2 zöldség, gyökér és levél
2 kiskanál áztatott lenmag
3 kanál zabpehely
2 fej vöröshagyma
2 zsemlye, vízbe áztatott
kenyérmorzsa
majoranna, piros paprika
olaj


Elkészítés

Sós vízben megfőzzük a zöldségféléket, majd leszűrjük, villával áttörjük. Az apróra szelt vöröshagymát pici olajon megdinszteljük. Egy mélyebb tálban összekeverjük a főzelékfélékből készített pürét a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és a zabpehellyel, hozzáadjuk a dinsztelt vöröshagymát, a lenmagokat, majd befűszerezzük. Pogácsákat formálunk a keverékből, kenyérmorzsában megforgatjuk őket és egy olajozott tepsibe sorakoztatva kisütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL