GYERMEK

6 kisgyermekre leselkedő veszély, melyekre nem is gondolnál - Jobb félni, mint megijedni!

A gyermekkor csodálatos időszak, és a szülők természetesen mindent megtesznek azért, hogy a gyermekeik boldogok legyenek. Ám néha mindez nem is olyan könnyű. Ezért most megmutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amelyek inkább ártanak a gyermeknek, semmint hasznosak.

2. Gyümölcslé és tej


A pasztőrözött gyümölcslevekben alacsony a vitamintartalom, emellett sok cukrot tartalmaznak, ami fogászati problémákat és elhízást okoz. Éppen ezért a gyermekorvosok azt tanácsolják, hogy inkább friss gyümölcsök levét igya a gyermek, főleg egy éves kor alatt. Jobb tehát, ha a pasztőrözött gyümölcsleveket friss gyümölcslével helyettesíted.


A tehéntejnek alacsony a vastartalma, de túl magas a tápanyagtartalom benne, ami sokszor már felesleges a csecsemő számára. Károsodhat a vese és vérszegénységet vagy allergiát is okozhat. Tehéntej kizárólag 1 éves kor felett adható, de csak napi kis mennyiségben. Helyettesítsd a tejet inkább kalciumban gazdag termékekkel (zöld zöldségek és gyümölcsök) és D-vitaminban gazdag ételek (tojás, marhahús).

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL