GYERMEK

Játéktippek hűvös őszi estékre

Az ősz nem csak az óvoda- és iskolakezdést jelenti, hanem azt is, hogy a nappal egy jelentős bizony részét bizony már nem tölthetjük a szabadban. Ilyenkor sok szülőnek okoz gondot, hogy mivel kösse le hasznosan csemetéje idejét úgy, hogy az ne csak a tévé előtt üljön. Íme, néhány jó tanács.

Ma már a magyar tévében is találunk egész napos mesecsatornát, és a külföldi csatornákon se szeri se száma a legkülönbözőbb meséknek. Természetesen néhány történet erejéig nyugodtan leülhetnek a tévé elé a gyerekek, de szerencsés, ha nem ez a fő elfoglaltság. És ha az időnként előbújó napocska megengedi, amikor csak lehet, ki kell menni a szabadba egy kis friss levegőért, hogy aztán újra feltöltődve élményekkel, megint legyen mit rajzolni, ha hűvösebbre fordul az idő.

 

A közös játék öröme - társas játék

Nagyszerű elfoglaltság, ha több gyerkőc van a családban, vagy mi is épp ráérünk elővenni egy jó kis társas játékot és már gurítani is a kockát vagy keverni a lapokat. A régi hagyományos Gazdálkodj okosan!, Ki nevet a végén?, a malom, az útvesztő, kincskereső játékok, és a sok-sok különböző kártyajáték megunhatatlanok. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a gondolkodtató, logikai társas játékok is, amik a játék öröme mellett nem utolsósorban az agyunkat is trenírozza.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL