GYERMEK

Játéktippek hűvös őszi estékre

Az ősz nem csak az óvoda- és iskolakezdést jelenti, hanem azt is, hogy a nappal egy jelentős bizony részét bizony már nem tölthetjük a szabadban. Ilyenkor sok szülőnek okoz gondot, hogy mivel kösse le hasznosan csemetéje idejét úgy, hogy az ne csak a tévé előtt üljön. Íme, néhány jó tanács.

Ma már a magyar tévében is találunk egész napos mesecsatornát, és a külföldi csatornákon se szeri se száma a legkülönbözőbb meséknek. Természetesen néhány történet erejéig nyugodtan leülhetnek a tévé elé a gyerekek, de szerencsés, ha nem ez a fő elfoglaltság. És ha az időnként előbújó napocska megengedi, amikor csak lehet, ki kell menni a szabadba egy kis friss levegőért, hogy aztán újra feltöltődve élményekkel, megint legyen mit rajzolni, ha hűvösebbre fordul az idő.

 

A képzelet útja - Szerepjátékok

A gyerekek kedvenc játéka lehet, ha épp szakácsnak, orvosnak, fodrásznak vagy tanító néninek képzelik magukat. Nagyobb részt utánzás útján maguktól is megtanulják, hogy mit csináljanak, de sok esetben egy-egy játéknál szükségük lehet segítségre kis kiegészítőkkel, melyeket akár magunk is elkészíthetünk, vagy a már nem használt konyhai eszközöket, kinőtt ruhákat, cipőket áldozhatjuk fel erre a célra. Még inkább örömüket lelik a játékban a gyerkőcök, ha minket is bevonhatnak a cselekményekbe. Mi leszünk a betegek, a tanítványok vagy épp a hajvágásra érkezett vendégek.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL