GYERMEK

Játéktippek hűvös őszi estékre

Az ősz nem csak az óvoda- és iskolakezdést jelenti, hanem azt is, hogy a nappal egy jelentős bizony részét bizony már nem tölthetjük a szabadban. Ilyenkor sok szülőnek okoz gondot, hogy mivel kösse le hasznosan csemetéje idejét úgy, hogy az ne csak a tévé előtt üljön. Íme, néhány jó tanács.

Ma már a magyar tévében is találunk egész napos mesecsatornát, és a külföldi csatornákon se szeri se száma a legkülönbözőbb meséknek. Természetesen néhány történet erejéig nyugodtan leülhetnek a tévé elé a gyerekek, de szerencsés, ha nem ez a fő elfoglaltság. És ha az időnként előbújó napocska megengedi, amikor csak lehet, ki kell menni a szabadba egy kis friss levegőért, hogy aztán újra feltöltődve élményekkel, megint legyen mit rajzolni, ha hűvösebbre fordul az idő.

 

Színezés, festés, kreatív kézimunka

Csak egy asztal némi papír és ceruza, filc, festék kell ahhoz, hogy hosszú időre lekössük a gyerekeket. Vehetünk elő formákat, amit körbe rajzolhatnak. Vagy színezhetnek, festhetnek ki előre megrajzolt képeket. De nagyon szép képek fognak akkor is születni, ha megkérjük, hogy rajzolják le mit láttak az állatkertben, vagy a parkban. És persze ne lepődjünk meg, ha maguktól még sokkal jobb ötleteket fognak kitalálni, hogy mit is rajzolhatnának. Biztosan szép ajándék képek készülnek így a nagymama születésnapjára is.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL