GYERMEK

Játéktippek hűvös őszi estékre

Az ősz nem csak az óvoda- és iskolakezdést jelenti, hanem azt is, hogy a nappal egy jelentős bizony részét bizony már nem tölthetjük a szabadban. Ilyenkor sok szülőnek okoz gondot, hogy mivel kösse le hasznosan csemetéje idejét úgy, hogy az ne csak a tévé előtt üljön. Íme, néhány jó tanács.

Ma már a magyar tévében is találunk egész napos mesecsatornát, és a külföldi csatornákon se szeri se száma a legkülönbözőbb meséknek. Természetesen néhány történet erejéig nyugodtan leülhetnek a tévé elé a gyerekek, de szerencsés, ha nem ez a fő elfoglaltság. És ha az időnként előbújó napocska megengedi, amikor csak lehet, ki kell menni a szabadba egy kis friss levegőért, hogy aztán újra feltöltődve élményekkel, megint legyen mit rajzolni, ha hűvösebbre fordul az idő.

 

Bevonni a házimunkába

Elsőre, de talán még második nekifutásra is furcsán hangzik a házimunka, mint gyerekjáték. De ne feledjük el, hogy a gyerekek úgy játszanak és tanulnak legszívesebben, hogy velünk együtt vannak és minket utánoznak. Hol csinálhatnák ezt meg jobban, mint ha bevonjuk őket az aktuális házimunkába: főzés, sütés, takarítás. Higgyük el, élvezni fogják. És ha nem vesszük ki az első hibánál az eszközöket a kezükből, hanem hagyjuk, őket próbálkozni egyre ügyesebbek lesznek és tényleg segítséget is jelenthet számunkra is. De ha megunták vagy elfáradtak ne erőltessük tovább, nehogy megsérüljenek.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL