Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 sófajta, amik mind hatással vannak az egészségedre

Szerző:
Szabó Anna
Majdnem mindennek jobb íze van, ha megszórjuk egy kis sóval, a zöldségektől kezdve a húsokig, de még a jégkrémekhez és a csokihoz is remekül tud passzolni. Táplálkozási tanácsadók napi 1500-2000 milligramm sót javasolnak, ami nagyjából egy evőkanálnyi mennyiségnek felel meg. A sófajták közti különbséget az ízük, a feldolgozásuk módja, és a felhasználásuk adja, ezért összegyűjtöttünk néhány népszerű sófajtát, illetve azt, miért találhatod őket hasznosnak.

Ez a 10 sófajta jó hatással van az egészségedre: 

Sóvirág

A „sók kaviárja” néven is illetik. Magas ásványianyag-tartalommal, és kellemes, könnyed ízzel bír. A tengervíz minden eleme megtalálható benne: jód, cink, réz, mangán, vas, magnézium, kálium és nátrium, így minden harapás, amit egy vele ízesített ételből veszünk, egy nagy adag egészségbomba.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL