Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 sófajta, amik mind hatással vannak az egészségedre

Szerző:
Szabó Anna
Majdnem mindennek jobb íze van, ha megszórjuk egy kis sóval, a zöldségektől kezdve a húsokig, de még a jégkrémekhez és a csokihoz is remekül tud passzolni. Táplálkozási tanácsadók napi 1500-2000 milligramm sót javasolnak, ami nagyjából egy evőkanálnyi mennyiségnek felel meg. A sófajták közti különbséget az ízük, a feldolgozásuk módja, és a felhasználásuk adja, ezért összegyűjtöttünk néhány népszerű sófajtát, illetve azt, miért találhatod őket hasznosnak.

Ez a 10 sófajta jó hatással van az egészségedre: 

Asztali só

Rengeteg változatban kapható az asztali só, más néven konyhasó. Manapság vehetünk a boltban kósert, ecetest, fokhagymást, hagymást és füstöltet is, attól függően, milyen ételhez szeretnénk felhasználni. Ami közös bennük, az az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk, ami által az ételeinkkel bevitt vitaminok és ásványi anyagok könnyebben szívódnak fel.


 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL