Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

3 dolog, ami történik a testeddel, ha kizárod a kenyeret az étrendedből

Szerző:
Szabó Anna
Újabban egyre többet olvashatunk a kenyér fogyasztásának veszélyeiről. A táplálkozáskutatók legtöbbje arra buzdít, hogy hagyjuk el az étrendünkből. Hallhatunk történeteket olyan emberekről, akik a liszt elhagyása után sokkal jobban érezték magukat - szebb lett a bőrük, lefogytak, jobb lett az emésztésük. Úgy döntöttünk, összeírjuk, mi mit tudunk a kenyér veszélyeiről. A döntés azonban, hogy fogyasztod-e vagy sem, egyedül tiéd.

Ez a 3 dolog történhet veled, ha kiiktatod a kenyeret az étrendedből: 

Akinek tényleg le kell mondania róla

A cölikáliás betegeknek muszáj abbahagyniuk a kenyér fogyasztását. A lisztérzékenység egy genetikailag kódolt rendellenessége a vékonybélben található enzimeknek, amik képtelenek a glutén-peptidek lebontására. Glutén az olyan gabonákban is megtalálható, mint a rozs, a zab vagy az árpa.

 

közérzet egészség glutén étrend
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL