Sok esetben nem a kávéval van a baj, hanem azzal, amit hozzáadunk. Ott van például a cukor, az édesítő, a tartós tej, a különböző szirupok, és még több cukor. Ezek helyett inkább néhány fűszer használata javasol, például fahéj, gyömbér és kurkuma.
Mi már ki is próbáltuk 1-2 milliliternek megfelelő mennyiségben ezeket a hozzávalókat. Egy munkatársunk világéletében utálta a fahéjat, de most szeretett volna adni neki egy esélyt, és elmondása szerint egészen jól passzolt a reggeli kávéhoz. Őrölt gyömbért is használtunk az elkészítés során, de ez természetesen helyettesíthető más formátummal is. És a legerősebb íz a három közül… a kurkuma, elsőre furcsa volt, de jól ellensúlyozták a gyömbérrel a fahéjat, így nagyon bejött.
Amennyiben képtelen vagy száműzni a hagyományos hozzávalókat, helyettesítsd egészségesebb megfelelővel. Édesítéshez próbáld ki a steviat vagy a szerzetesek körtéjét, a hagyományos tej helyett növényi alapú vagy szójatejet. Illetve utána ne felejts el hidratálni, és fogyassz sok vizet.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK