.
Több mint ezer fajta alma található a világon. Minden fajtája annyira tápanyag dús, hogy ha csak és kizárólag almát fogyasztanánk, akkor sem lenne semmi baj - állítja néhány forrás. Tény, hogy nagyon jó hatása van a szervezetünkre, és érdemes az étrendünkbe illeszteni ezt a finom gyümölcsöt, de igen egyoldalú lenne, ha csak almát fogyasztanánk. Tartalmaz fehérjét, rostanyagot, keményítőt, sókat, almasavat, cukrot, csersavat, foszfort, vasat és nátriumot, kalciumot, cinket, fluort, jódot, és szelént. Vitaminokban is legalább annyira gazdag, mint bármelyik másik gyümölcs. A- és B-vitamin tartalma számottevő, C-vitaminból viszont kevesebb van benne, mint a narancsban, vagy a citromban, azonban az ásványi anyag tartalmának köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre, ezért szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.
OLVASS TOVÁBB!
Jóga az íróasztal mellett: Egyszerű gyakorlatok a munkahelyi feszültség oldására
A modern irodahelyiségekben dolgozók számára a hosszan tartó ülés és a stressz központi problémává vált....
KÖZÉRZETMit érdemes tudni a depresszióról?
A depresszió a civilizációs betegségek közé tartozik. Minden korosztályt érinthet, megzavarja a mindennapi életvitelt, és megakadályoz...
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK