Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

4 ayurvédikus fűszer, mely megszünteti az emésztési problémáidat

Szerző:
Szabó Anna
Gyakran tapasztalsz emésztési problémákat - puffadást, görcsöket, székrekedést vagy éppen hasmenést? Ha a válasz igen, elképzelhető, hogy rendkívül érzékeny az emésztőrendszered a legkisebb mennyiségű méreganyaggal szemben is, ami gondot okozhat. Kevés annál kínosabb dolog létezik, mint amikor görcsöl a hasad, de nem tudsz éppen kimenni mellékhelyiségbe.

 

Szerencsére az indiai ősi orvostudomány, az Ayurvéda kifejezetten hatásos a krónikus emésztési problémákkal szemben is. Az Ayurvéda szerint három különböző anyagnak kell egyensúlyban lennie a testedben, a Vata (levegő/tér), a Pitta (tűz/víz), és a Kapha (víz/föld). Ha az alábbi fűszereket használod, egyensúlyt teremthetsz a testedben, és visszanyerheted egészségedet:

{KEPGALERIA}

2.  Római kömény

Szanszkritul „jirakának” nevezik, ami azt jelenti, hogy „emésztést elősegítő”. Ha lassú az anyagcseréd, akkor a kömény kiválóan elősegíti a tápanyagok felszívódását. Csökkenti a puffadást, a böfögést, a gázproblémákat és megszünteti a hasmenést.

Így használhatod: a kömény íze akkor a legjobb, ha felforrósított olajhoz adod hozzá, ehhez remek kínai, indiai vagy mediterrán edényeket árulnak. Hozzáadhatod más fűszerekhez is, mint például a borsmenta, a koriander, vagy a citromfű – ebből remek tea készíthető, ami segíti a kiegyensúlyozott emésztést.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL