.
V. Piusz pápa annyira kellemetlennek találta a forró csokoládé ízét, hogy engedélyezte a böjti időszak alatt a fogyasztását. Valamivel később azonban már elterjedté vált, olyannyira, hogy 1867-ben a Francia Akadémia tudományos alapon meghatározta az optimális receptet. Pár évtized múlva már nem csak folyékony formában lehetett hozzájutni, Bristolban 1728-ban megépült az első csokoládégyár. Elkészültek az első bonbonok is, amelyek a francia arisztokraták körében hatalmas népszerűségre tettek szert. Elkészítésük, díszítésük művészi alaposságot követelt, fogyasztásuk a felsőbb körökben státusszimbólumnak számított.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
KÖZÉRZETMi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
Nyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK