.
V. Piusz pápa annyira kellemetlennek találta a forró csokoládé ízét, hogy engedélyezte a böjti időszak alatt a fogyasztását. Valamivel később azonban már elterjedté vált, olyannyira, hogy 1867-ben a Francia Akadémia tudományos alapon meghatározta az optimális receptet. Pár évtized múlva már nem csak folyékony formában lehetett hozzájutni, Bristolban 1728-ban megépült az első csokoládégyár. Elkészültek az első bonbonok is, amelyek a francia arisztokraták körében hatalmas népszerűségre tettek szert. Elkészítésük, díszítésük művészi alaposságot követelt, fogyasztásuk a felsőbb körökben státusszimbólumnak számított.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK