Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 jele annak, hogy a táplálkozási szokásaid tesznek depresszióssá

Szerző:
Szabó Anna
Ha valaki diétázik, szinte mindig éhes, ráadásul minden felidegesíti. Olykor azonban ingerlékenységünk depresszióba csap át. Nem feltétlenül az éhséggel függ ez össze, inkább az étkezési szokásaink megváltozásával. Amikor ugyanis diétázni kezdünk, általában arra fókuszálunk, hogy lemenjenek rólunk a felesleges kilók, arról viszont elfeledkezünk, hogy a testünknek sok mikroelemre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradhasson. Kiderítettük, miért okoz depressziót az étkezési szokások megváltozása.

Ha igaz rád ez az 5 jel, téged is depresszióssá tehetnek a táplálkozási szokásaid:

Menstruációs problémák

Ez a jel az egyik leggyakoribb, amikor hormonális problémákról beszélünk. Ezek a hormonok felelősek az emésztésünkért, és ha az egyensúly megbillen, az könnyen depresszióhoz vezethet. Ha úgy gondolod, hogy a pajzsmirigyed rosszul működik, ajánlott felkeresned egy endokrinológust.
A legtöbb esetben a probléma a jód szervezetben való hiánya. Ugyanakkor, ha sok jódban gazdag ételt fogyasztunk sem biztos, hogy elegendő fog a szervezetünkbe kerülni. Ajánlott ilyenkor jód tartalmú étrendkiegészítőket szedni (természetesen orvosi egyeztetés után).

 

közérzet egészség depresszió
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL