Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 ok, amiért érdemes fogyasztanod a csicsókát - Nemcsak a dohányzásról szokhatsz le általa

Szerző:
Szabó Anna
A csicsóka már több száz éve ismert táplálékunk, a régi leírásokban is ajánlották fogyasztását az egészség megőrzésének érdekében. Kifejezetten téli élelmiszerként tartották számon, ettől függetlenül bármely évszakban megállja a helyét, és az egészségedet szolgálja.

.

1. Igazi vitaminbomba

Magas a kálium, kalcium, magnézium és foszfortartalma. Nátriumtartalma alacsony, vastartalma viszont említésre méltó. Nyomelem tartalma is kiemelkedő, réz, króm, mangán és cink tartalma magas, termőhelytől függően lehet még benne szelén, bór. Mindezek az anyagok támogatják a szívizom, az idegrendszer működését, az anyagcsere folyamatokat, az enzimatikus működést, védik a bőrt, az érrendszert, a nyálkahártyát, megelőzik a terhességi hipertóniát, lassítják az öregedési folyamatokat.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL