A rántott bodzavirág sokak kedvence. A virágokat mosd meg, csepegtesd le, majd forgasd palacsintatésztába, és süsd ki. Készíthetsz belőle szörpöt, mézet, limonádét, alkoholos italt, és a már említett lekvárt is. Ha a bogyókat dolgozod fel, figyelj oda, hogy azok teljesen érettek legyenek, és magozd is ki, mert a bodza magja enyhén mérgező. A fekete bodzát gyakran összekeverik a földi, illetve a fürtös bodzával, amely gyógyászati célokra nem alkalmazható. A földi bodza szaga kellemetlen, és nem hoz fás hajtásokat, míg a fürtös bodzát a fekete bodzától a termés színe különbözteti meg. A fekete bodza bogyója fekete, a fürtös bodzáé vörös.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK