Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 ok, amiért fogyaszd jó szívvel a bodzát

Szerző:
Szabó Anna
Hamarosan láthatjuk virágozni a bodzabokrokat. Fehér tányérvirágai szép látványt nyújtanak, de az esztétikai hatáson túl szinte minden része gyógyításra is alkalmas. Ám van 5 dolog, ami miatt jó okod van arra, hogy élvezettel fogyaszd.

5. Ínyencség az étkezőasztalon

A rántott bodzavirág sokak kedvence. A virágokat mosd meg, csepegtesd le, majd forgasd palacsintatésztába, és süsd ki. Készíthetsz belőle szörpöt, mézet, limonádét, alkoholos italt, és a már említett lekvárt is. Ha a bogyókat dolgozod fel, figyelj oda, hogy azok teljesen érettek legyenek, és magozd is ki, mert a bodza magja enyhén mérgező. A fekete bodzát gyakran összekeverik a földi, illetve a fürtös bodzával, amely gyógyászati célokra nem alkalmazható. A földi bodza szaga kellemetlen, és nem hoz fás hajtásokat, míg a fürtös bodzát a fekete bodzától a termés színe különbözteti meg. A fekete bodza bogyója fekete, a fürtös bodzáé vörös.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL