Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 fermentált élelmiszer, amit otthon is könnyen elkészíthetsz - Tökéletes probiotikum forrás

Szerző:
Szabó Anna
A fermentált élelmiszerek nagy népszerűségnek örvendenek újabban, ami nem is csoda, hiszen a bennük lévő jó baktériumok erősítik az immunrendszert, segítik az emésztést és az egészséges testsúly megőrzését. Tudtad, hogy némelyiket otthon is elkészítheted?

Ezt a 6 fermentált élelmiszert magad is elkészítheted otthon: 

1. Kefir

Ha szereted a joghurtot, de még sosem ettél házi készítésű kefirt, nem is tudod, miből maradtál ki. Jellegzetes ízű, krémes és nagyon jó hatással van az egészségre. Az általános hiedelemmel ellentétben nagyon egyszerű elkészíteni. Mindössze kefir gombára lesz szükséged és egy kis tejre. A kefirt tedd egy bögre tejbe, takard le, majd hagyd állni szobahőmérsékleten 24 óráig. Ezután szűrd le, és a kefir gombákat akár újra használhatod is.

Hozzávalók:

• 1 bögre tej, lehetőleg zsíros

• 1 teáskanál aktív kefirgomba

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL