Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 fermentált élelmiszer, amit otthon is könnyen elkészíthetsz - Tökéletes probiotikum forrás

Szerző:
Szabó Anna
A fermentált élelmiszerek nagy népszerűségnek örvendenek újabban, ami nem is csoda, hiszen a bennük lévő jó baktériumok erősítik az immunrendszert, segítik az emésztést és az egészséges testsúly megőrzését. Tudtad, hogy némelyiket otthon is elkészítheted?

Ezt a 6 fermentált élelmiszert magad is elkészítheted otthon: 

2. Kimchi

A kimchi nagyon ízletes és jót tesz a gyomornak, sokan mégis csak akkor fogyasztják, ha ázsiai étteremben esznek. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el te is otthon. Szeleteld fel a káposztát, majd bőségesen sózd meg, és dörzsöld jól bele, hogy megpuhuljon. Tedd félre pár órára. Ezután készítsd el a csípős pástétomot, és vágd fel a többi zöldséget is. A káposztát alaposan öblítsd le és szárítsd meg. Keverd össze a fűszeres pástétommal és a zöldségekkel, tedd befőttesüvegbe és tárold a hűtőben 5 napig.

Hozzávalók:

• 1 közepes fej kínai kel

• 1/4 bögre tengeri só

• 1 evőkanál reszelt fokhagyma (5-6 gerezd)

• 1 teáskanál reszelt friss gyömbér

• 1 teáskanál kristálycukor

• 2 evőkanál hal szósz vagy sós garnéla pástétom (vagy 3 evőkanál víz)

• 1-5 teáskanál koreai pirospaprika

• 225 g koreai retek vagy daikon retek, meghámozva és felszeletelve

• 4 közepes darab zöldhagyma, feldarabolva

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL