Ezt a 6 fermentált élelmiszert magad is elkészítheted otthon:
Hihetetlenül finom ez a sárgarépa, és az elkészítése is pofon egyszerű. A sót keverd össze egy kis vízzel, hogy feloldódjon, majd melegítsd fel és hűtsd le. A többi összetevőt tedd egy befőttesüvegbe, takard le konyharuhával és hagyd állni a meleg szobában körülbelül egy hétig. Naponta nézz rá, és távolítsd el a tetején képződőd fehérpenészt, ez is része a folyamatnak. Egy hét múlva készen áll a fogyasztásra.
Hozzávalók
• ½ kg sárgarépa, meghámozva és felszeletelve
• 1 evőkanál hámozott és vékonyra szelt galangal vagy gyömbér
• 1 evőkanál reszelt citromhéj
• 2 teáskanál só
OLVASS TOVÁBB!
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Mi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK