Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 fermentált élelmiszer, amit otthon is könnyen elkészíthetsz - Tökéletes probiotikum forrás

Szerző:
Szabó Anna
A fermentált élelmiszerek nagy népszerűségnek örvendenek újabban, ami nem is csoda, hiszen a bennük lévő jó baktériumok erősítik az immunrendszert, segítik az emésztést és az egészséges testsúly megőrzését. Tudtad, hogy némelyiket otthon is elkészítheted?

Ezt a 6 fermentált élelmiszert magad is elkészítheted otthon: 

6. Pezsgő almaecet

Meg fogsz lepődni, de mindössze 24 óra alatt almaecetet készíthetsz az almaléből, nagyon egyszerű módon. Melegítsd fel egy kicsit az almalét, szobahőmérsékletűre. Oldd fel az élesztőt a folyadék felében, majd keverd hozzá a másik feléhez. Töltsd üvegekbe, és meleg helyen 24 óráig hagyd állni. 

Hozzávalók

• 1 liter almalé vagy almaecet
• 1/4 teáskanál száraz pezsgőélesztő vagy sütőélesztő

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL