Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 hormon, ami idő előtt öregíti a nőket

Szerző:
Szabó Anna
Tudósok szerint testünk hormonok százait hangolja össze a test zavartalan működése érdekében, és ezek közül 6 olyan van, ami fontos szereppel bír a női szépség szempontjából. Hatással vannak a bőr rugalmasságára, fenntartják a fiatalságot, sőt, még a jó hangulatot is. Ismeretlen okokból azonban a test néha hibázik, a hormonok szintje csökkenni kezd, és az ember idő előtt elkezd öregedni. A jó hír viszont, hogy bizonyos metódusokkal vissza lehet állítani a hormonok egyensúlyát.

Ez a 6 hormon a felelős az idő előtti öregségért: 

2. Növekedési hormon (szomatotropin)

Ahogy öregszünk, a növekedési hormon szintje egyre lejjebb csökken a vérben. Ez azt hozza magával, hogy az izmok eltűnnek, míg a zsír és a ráncok határozottan megjelennek, a hangulat változékony lesz, és az illető állóképessége is gyengülni fog. A hollywoodi hírességek gyakran injekciókon keresztül pótolják ezt a hormont, ám ennek olyan kellemetlen mellékhatásai lehetnek, mint a duzzanatok, fejfájás, valamint a csontok és a belső szervek kontrollálatlan növekedése.

Hogyan emelheted a növekedési hormon szintjét?

Fizikai aktivitás. Sétálj 4-6 km/h-ás sebességgel, eddz súlyokkal 10-15-ös ismétlésszámban. Még jobb, ha az erősítő edzést aerob elemek is kiegészítik. Természetesen a szabad levegőn való séta a legoptimálisabb megoldás.

Hőmérsékletváltozás. A szaunázás vagy a váltott vizes zuhany serkenti a növekedési hormon termelődését.

Sportkiegészítők. A gamma-aminovajsav javítja az alvás minőségét, és emeli a szomatotropin mennyiségét a szervezetben.
 

közérzet egészség szépség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL