Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 hormon, ami idő előtt öregíti a nőket

Szerző:
Szabó Anna
Tudósok szerint testünk hormonok százait hangolja össze a test zavartalan működése érdekében, és ezek közül 6 olyan van, ami fontos szereppel bír a női szépség szempontjából. Hatással vannak a bőr rugalmasságára, fenntartják a fiatalságot, sőt, még a jó hangulatot is. Ismeretlen okokból azonban a test néha hibázik, a hormonok szintje csökkenni kezd, és az ember idő előtt elkezd öregedni. A jó hír viszont, hogy bizonyos metódusokkal vissza lehet állítani a hormonok egyensúlyát.

Ez a 6 hormon a felelős az idő előtti öregségért: 

4. Melatonin

A melatonin a napi életritmus szabályozója, vagyis ő informálja a testet arról, mikor jött el a pihenés ideje. Minden sejtmegújító folyamat alvás közben megy végbe, de ha az alvás nem nyugodt, az emberek elkezdenek idő előtt öregedni. A melatonin hiánya ráncok és pigmentfoltok megjelenéséhez, valamint hajhulláshoz vezet.

Hogyan emelheted a melatonin szintjét?

Étel. A banán, a paradicsom, a rizs és a kukorica bőségesen tartalmaz belőle. Az alkohol, a dohányzás és a koffein fogyasztása semmiképpen sem javasolt, mert megállítják a hormon termelődését.

Étrendkiegészítő. Melatoninhoz tabletta formájában is hozzájuthatsz, de sose felejts el az orvosoddal is konzultálni róla.
 

közérzet egészség szépség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL