Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 hormon, ami idő előtt öregíti a nőket

Szerző:
Szabó Anna
Tudósok szerint testünk hormonok százait hangolja össze a test zavartalan működése érdekében, és ezek közül 6 olyan van, ami fontos szereppel bír a női szépség szempontjából. Hatással vannak a bőr rugalmasságára, fenntartják a fiatalságot, sőt, még a jó hangulatot is. Ismeretlen okokból azonban a test néha hibázik, a hormonok szintje csökkenni kezd, és az ember idő előtt elkezd öregedni. A jó hír viszont, hogy bizonyos metódusokkal vissza lehet állítani a hormonok egyensúlyát.

Ez a 6 hormon a felelős az idő előtti öregségért: 

6. Inzulin

Az inzulin emeli a glükóz szintjét a vérben, és amikor többé nem képes azt kontrollálni, az öregedés korai jelei kezdenek feltűnni a bőrön. A cukor magas koncentrációja ráncok és petyhüdt bőr kialakulásához vezet, valamint az egymáshoz kapcsolódott cukor- és fehérjemolekulák túl gyors lebomlása a kollagén- és elasztinsejtek pusztulásához vezet.

Hogyan védd a bőrödet ezellen?

Konzultálj egy orvossal, hogy megtudd a testedben található cukor mennyiségét. Csakis utána lehet elkezdeni a probléma kezelését.

Kozmetikumok. A retinoidokkal dúsított krémek és szérumok stimulálják a kollagén termelődését, valamint a gyakran bennük lévő C- és E-vitamin, valamint zöld tea kivonat miatt antioxidánsként is működnek. Naponta használj naptejet, még télen is. A napsugarak roncsolják az elasztinrostokat, és hozzájárulnak a felgyorsult öregedéshez.


 

közérzet egészség szépség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL