Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 meglepő dolog, amely még rosszabbá teszi a depressziót

Szerző:
Szabó Anna
Senki sem választja azt, hogy depressziós legyen, mégis rengeteg embert érint. Jó, ha tudod, ahogyan segíthetsz az állapot javításában – testmozgással, kognitív terápiával, gyógyszeres kezeléssel, a mögöttes okok feltárásával és egyéb terápiákkal –, úgy rosszabbá is teheted azt. Íme, 6 hétköznapi szokás, amelyek rajtad tarthatják a fekete felhőt.

Figyelj oda erre a 6 dologra, mert még rosszabbá teszi a depressziót:

3. A közösségi média szokásaid

A közösségi média nem mindig örömteli időtöltés. A kutatók azonosítottak egy olyan jelenséget, amelyet "Facebook depressziónak" neveznek, ami annak a következményeként alakul ki, hogy folyamatosan azt figyeljük, mennyi lájkot kapunk egy-egy posztunkra. Ám a kutatások szerint egyre nagyobb összefüggés van a depresszió és a túlzott digitális tevékenységek, például az üzenetküldések, a videoklipek, a videojátékok, az e-mailezések és egyéb médiahasználat között.

Az érme másik oldala pedig az, hogy a Facebook néhány esetben csökkentheti a depresszió tüneteit, mivel a szocializálódást segíti. Ha a Facebook többször szomorít el, mint ahányszor boldoggá tesz, akkor rád fér egy hosszú közösségi média szünet, és ne feledd, a legtöbb ember csak a jót posztolja ki az életéről – nem pedig a parkolási bírságokat, a rosszul sikerült frizurákat és a tornyosuló mosatlant a mosogatóban.

 

közérzet egészség depresszió
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL