Valójában a megfelelő mennyiség életkortól, nemtől és aktivitási szinttől egyaránt függ. Az élsportolóknak, akik minden nap keményen edzenek, 3,5 gramm/kg-ra van maximalizálva ez az érték. Egy átlagos embernek ezzel szemben viszont napi 45-55 gramm fehérjére van szüksége mindössze. De mi történik, ha rendszeresen többet fogyasztasz? Olvass tovább!
A legtöbb esetben a magas mennyiségű fehérjét vöröshúsból viszik be az emberek, mely kutatások szerint közvetlen kapcsolatban áll a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának megemelkedett kockázatával. Ehelyett javasolt inkább olyan egészséges dolgokból bevinni a fehérjét, mint a hal, a szárnyasok, a magvak vagy a hüvelyesek. De a szabály még így is érvényes: Fogyassz mindent mértékkel!
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK