Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 „egészséges” élelmiszer, ami valójában ártalmas lehet

Szerző:
Szabó Anna
Az egészséges táplálkozás főként csak tudatosság és odafigyelés kérdése. Sajnos manapság ez sem annyira egyszerű, hiszen az élelmiszeripar, a média különböző információk tömkelegét zúdítja ránk, így könnyű lehet összezavarodni, mi is tulajdonképpen az egészséges és mi nem. Utánanéztünk, melyek azok az ételek, amelyek „egészséges” hírében állnak, holott nem feltétlenül javasolt a fogyasztásuk.

Ez a 8 „egészséges” élelmiszer, valójában ártalmas lehet:

Tej

Gyerekkorunktól kezdve azt tanították, hogy a tejtermékek táplálkozásunk alapvető építő kövei kell, hogy legyenek. Ez azonban koránt sincs így. Habár a tej valóban értékes kalciumot és D-vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezetnek, de ennek ellenére gyakori fogyasztásával könnyen túlléphetjük a napi ajánlott kalóriabevitelt. Ugyanilyen veszélyt rejt magában a gyakori hús,-és tojásfogyasztás.
Táplálkozz inkább tudatosan: az átlagos napi kalóriabevitelednek megfelelő arányban fogyassz tejet, ezen kívül próbáld egyéb forrásokból pótolni a D-vitamint, fehérjét és kalciumot, amelyekkel elkerülheted a felesleges kalóriabevitelt.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL