Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 tévhit az ételekről, melyekkel évekig átvertek minket

Szerző:
Szabó Anna
A pálmaolaj nagyon káros, a nátrium-glutamát függőséget okoz, a burgonyát pedig teljesen ki kell zárnunk az étrendünkből – ezekhez hasonló információkat minden nap hallunk innen-onnan. Összegyűjtöttük a legtipikusabb ételekkel kapcsolatos mítoszokat, hogy eldöntsük, igazak-e vagy sem. Ne hagyd ki az utolsó pontot, mely akár meg is változtathatja a nézőpontodat az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Te is megdöbbentőnek fogod találni ezt a 8 tévhitet: 

A nátrium-glutamát veszélyes az egészségre nézve

Az E621 az egyik legelterjedtebb adalékanyag a világon. A formulát 1908-ban fedezte fel egy biokémikus, Kikunae Ikeda Japánban. Igazság szerint ez az anyag sok helyen előfordul a természetben is, például a paprikában és a paradicsomban. Az E621 megerősíti az ételek ízét, így a fő veszély vele kapcsolatban mindössze az, hogy túlesszük magunkat.
 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL