Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

8 tévhit az ételekről, melyekkel évekig átvertek minket

Szerző:
Szabó Anna
A pálmaolaj nagyon káros, a nátrium-glutamát függőséget okoz, a burgonyát pedig teljesen ki kell zárnunk az étrendünkből – ezekhez hasonló információkat minden nap hallunk innen-onnan. Összegyűjtöttük a legtipikusabb ételekkel kapcsolatos mítoszokat, hogy eldöntsük, igazak-e vagy sem. Ne hagyd ki az utolsó pontot, mely akár meg is változtathatja a nézőpontodat az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Te is megdöbbentőnek fogod találni ezt a 8 tévhitet: 

A pálmaolaj káros

A magas pálmasav tartalma miatt mindenki azt gondolja, hogy ez a trópusi olaj veszélyes, mert megnöveli az úgynevezett „rossz koleszterin” mennyiségét. Azonban emellett olajsavat is tartalmaz, mely semlegesíti a pálmasavat, így nem befolyásolja az anyagcserét. A sárga extra szűz pálmaolaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz, valamint béta-karotint. A legfőbb probléma az, hogy néhány gyár olcsó pálma olajat használ a jobb minőségű helyett.

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL