Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A 3 legjobb C-vitamin forrás a citrusféléken túl - Nem is hittük volna!

Szerző:
Szabó Anna
Tudjuk, hogy a C-vitamin nagyon fontos az egészségünk megőrzésében, főleg a téli hónapokban érdemes minél többet fogyasztani belőle. A legjobb, ha természetes formában veszed magadhoz. Ismerd meg a legerősebb C- vitaminforrásokat!

.


 

Fekete ribiszke, áfonya, édes pirospaprika

A fekete ribiszkét manapság egyre jobban megbecsülik, hiszen nagyon gazdag vitaminforrás. Számos ásványi anyag, és sokféle más vitamin is található benne. Legjobb, nyersen fogyasztva, de szörpök, lekvárok formájában is kiváló szolgálatot tesz. 10 deka fekete ribizli 200 mg C-vitamint tartalmaz.

Mind a fekete, mind a vörös áfonya kiváló C-vitaminforrás, ugyanis 100 grammban 160 mg található. Aszalt gyümölcsként télen is fogyasztható.

Az édes pirospaprika télen is könnyen beszerezhető bármelyik üzletből, így már rögtön 340 mg C-vitaminnal gazdagabb lehetsz. Persze, csak ha el is fogyasztod. Paprikafélékből a zöld chili paprika is jó választás, ha szereted a csípős ízeket. Mivel itthon is termesztik, könnyű hozzájutni. 10 dkg-ból 242 mg, 1 darabból, 110 mg nyerhető ki.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL