Az egészség a gyomorban lakik – tartja egy régi mondás. Az állítás igazságtartalma nem hogy csökkent volna az elmúlt évtizedek során, hanem még talán nőtt is. Ez a szerv alakítja át ugyanis a táplálékot energiává, mely nélkül előbb-utóbb zavar támadna az alapvető testfunkciókban, többek között a légzésben vagy a szívverésben. A gyomor ugyanakkor igen érzékeny „műszer”, ezért korántsem mindegy, hogyan táplálkozunk. Íme néhány jó tanács.
{KEPGALERIA}
Tanulj meg enni! Figyeld meg magad evés közben. Gyorsan, kapkodva eszel, vagy élvezel minden ízt, s nehezen tudsz ellenállni a kísértésnek. Mindkét típus hajlamos a túlzásra, így a székrekedésre. A gyorsevők számára különösen fontos, hogy étrendjüket alaposan megrágandó nyers zöldséggel, teljes kiőrlésű lisztből készült ételekkel egészítsék ki. Ha az édesszájúak táborát erősíted, desszertként inkább gyümölcsöt egyél, mint süteményt vagy csokoládét.
OLVASS TOVÁBB!
Jóga az íróasztal mellett: Egyszerű gyakorlatok a munkahelyi feszültség oldására
A modern irodahelyiségekben dolgozók számára a hosszan tartó ülés és a stressz központi problémává vált....
KÖZÉRZETMit érdemes tudni a depresszióról?
A depresszió a civilizációs betegségek közé tartozik. Minden korosztályt érinthet, megzavarja a mindennapi életvitelt, és megakadályoz...
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK