KÖZÉRZET

A mentális egészség romlásának 4 olyan tünete, amivel a tested jelezni próbál - Figyelj oda rá!

Szerző:
Szabó Anna
A mai világban az emberek stresszesebbek, mint valaha, ami nyilván a boldogságérzetet is befolyásolja. Ha nem kezeled a stresszt, akkor nyilvánvalóan fizikai jelei is lesznek - álmatlanság, túl feszes izmok, stb. A mentális egészségügyi problémákról viszont lehet, hogy nem is tudsz, viszont súlyos testi tüneteket produkálhatnak. 

Orvosilag megmagyarázhatatlan tünetek

Amikor szokatlan vagy fájdalmas tüneteket észlelsz, és az orvosok nem találnak rá választ, akkor nevezik ezt „orvosilag megmagyarázhatatlan tünetnek”, hiszen szervi elváltozás vagy anatómiai rendellenesség nem áll fent. Ez pedig azért van, mert a legtöbb esetben lelki oka van a fizikai tüneteknek.

A mentális okok közé tartozik a stressz, a szorongás, a depresszió, a hiányzó öngondoskodási készségek, illetve a gyerekkori traumák. Az érzelmi tényezők fizikai tüneteket okozhatnak, ennek az állapotnak a neve a szomatizáció. Ha a vizsgálatok és az orvosi eredmények nem utalnak fizikai okra, akkor valószínűleg mentális egészséggel összefüggő problémáról van szó. Sajnos a tudatosság hiánya e téren és a stressz együttese gyakori tüneteket produkál. Lássuk, melyek ezek:

{KEPGALERIA}

közérzet egészség mentális szellemi
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL