Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A tél slágere a csicsóka -­ 5 ok, miért kell mindenképpen fogyasztanod

Szerző:
Szabó Anna
A csicsóka már több száz éve ismert táplálékunk, a régi leírásokban is ajánlották fogyasztását az egészség megőrzése érdekében. Kifejezetten téli élelmiszerként tartották számon. Ám van 5 nyomós okunk arra, hogy a fogyasztására buzdítsunk.

 

Az indiánok eledele volt

A csicsóka egy édeskés dió ízére emlékeztető zöldség, amely Észak ­Amerikában az indiánok eledele volt. Csak a 17. században indult el hódító útjára, ekkor érkezett Európába. Maga a növény nagyon igénytelen, bármilyen körülmények között megterem, és kinézete ellenére nem a burgonyával, hanem a napraforgóval áll közelebbi rokonságban. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zöldség héja sima és foltmentes legyen. Készíthetünk belőle krémlevest, főzeléket, fogyaszthatjuk köretként, tehetjük pogácsába, használhatjuk cukor helyettesítésére, és természetesen rágcsálhatjuk nyersen is, vagy éppen a salátát gazdagíthatjuk vele

.

2. Méregtelenít

Gyorsítja a méregtelenítést, különösen a nehézfémek kiválasztásában van jelentős szerepe. Erősíti az ártalmas környezeti hatásokkal szembeni ellenállást. Az aktív és passzív dohányzás által okozott károkat mérsékli, sokszor használják dohányzás leszoktató programok részeként is. Tisztítókúrák hasznos kelléke, ugyanis növeli a méregtelenítő programok hatékonyságát. Csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait. Gyorsítja az alkohol oxidatív lebontását, segít megszüntetni a másnaposságot. A dohányzás leszoktatás mellett alkohol elvonó kúrában is hathatós segítség. Minden helyzetben segít abban, hogy a lelki és idegrendszeri stabilitás megmaradjon.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL