Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Egészséged érdekében fogyaszd a szivárvány színeit!

Szerző:
Szabó Anna
Tavasszal és nyáron mindannyian arra vágyunk, hogy mindenféle friss gyümölcsöt és zöldséget ehessünk. A szezonális termékek választásakor is törekedjünk arra, hogy minél többféle, minél színesebb választékú ételeket fogyasszunk.

 

Optimálisan akkor tehetünk legtöbbet egészségünkért, ha minden vitaminból és ásványi anyagból biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges mennyiséget. A gyümölcsökben és zöldségekben jelen lévő mikrotápanyagok befolyásolják a növények színét, alakját, ízét. A zöldségek, gyümölcsök színe meghatározza tehát a bennük lévő előnyös mikrotápanyagokat, és azt, hogy milyen vegyületeket tartalmaz. Nekünk a változatosság biztosítása érdekében a szivárvány színeit kell csak kiválasztanunk és elfogyasztanunk, tehát sorakoztassuk fel tányérunkon az ideális színpalettát, hogy mindent megtegyünk az étrendünk gondos összeválogatása érdekében. Nézzük hát a színeket:

{KEPGALERIA}

 

Forrás: Egészséges Életmód

Narancssárgák

A narancsszínű élelmiszereknek magas a béta-karotin tartalma, amely rákellenes hatású, vírusölő és látásjavító tulajdonságokkal rendelkezik.


A sütőtök a nyári és az őszi étkezésünket egészítheti ki, tele van karotinoidokkal. A kutatások azt igazolják, hogy azoknál, akiknek az étrendjükben jelentős a karotinoid fogyasztása, 43 százalékkal kisebb valószínűséggel alakul ki időskori makula degeneráció, amely akár vaksághoz is vezethet. Emellett nem elvetendő tény, hogy a karotinoid fogyasztók 36 százalékkal kisebb valószínűséggel halnak meg szívrohamban.

Napi egy barack fogyasztásával testsúlyunk egyensúlyban tartásáról gondoskodhatunk, ugyanis a sárgabarack javítja a szervezetünkben a máj méregtelenítését, ami növeli a zsíranyagcserét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL