Optimálisan akkor tehetünk legtöbbet egészségünkért, ha minden vitaminból és ásványi anyagból biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges mennyiséget. A gyümölcsökben és zöldségekben jelen lévő mikrotápanyagok befolyásolják a növények színét, alakját, ízét. A zöldségek, gyümölcsök színe meghatározza tehát a bennük lévő előnyös mikrotápanyagokat, és azt, hogy milyen vegyületeket tartalmaz. Nekünk a változatosság biztosítása érdekében a szivárvány színeit kell csak kiválasztanunk és elfogyasztanunk, tehát sorakoztassuk fel tányérunkon az ideális színpalettát, hogy mindent megtegyünk az étrendünk gondos összeválogatása érdekében. Nézzük hát a színeket:
{KEPGALERIA}
Forrás: Egészséges Életmód
A sárga élelmiszerekben magas a béta-kriptoxantin tartalom, amely az agy emlékeztetőképességének karbantartásáért felelős.
Lehet, hogy eddig nem is fogyasztottuk a sárga szilvát, de mindenképpen érdemes. A tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy klorogénsavat tartalmaz, amely az időskori stressz ellen fellépő természetes anyag, emellett az idő előtti bőröregedést is meggátolja. A sárga szilva nagy mennyiségű pro–vitamint is tartalmaz, amely segít a bőr sejtmegújulásában, a C-vitamin pedig segít megépíteni a kollagént.
Az igazság az, hogy például a sárga kaliforniai paprika közel ötször több (341 mg vs 63 mg) C-vitamint tartalmaz adagonként, mint egy adag narancs. A kutatások szerint, akik bőségesen fogyasztanak C-vitamint, azok több zsírt égetnek el, mint azok, akiknek szervezetében nincs elegendő mennyiség belőle. Amit a legtöbb ember nem tud, hogy a szervezetnek szüksége van a C-vitaminszintetizáló karnitinra, ami egy olyan vegyület, amely jelentős antioxidáns tevékenységet folytatva segít átalakítani zsír energiává.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK