Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Egészséged érdekében fogyaszd a szivárvány színeit!

Szerző:
Szabó Anna
Tavasszal és nyáron mindannyian arra vágyunk, hogy mindenféle friss gyümölcsöt és zöldséget ehessünk. A szezonális termékek választásakor is törekedjünk arra, hogy minél többféle, minél színesebb választékú ételeket fogyasszunk.

 

Optimálisan akkor tehetünk legtöbbet egészségünkért, ha minden vitaminból és ásványi anyagból biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges mennyiséget. A gyümölcsökben és zöldségekben jelen lévő mikrotápanyagok befolyásolják a növények színét, alakját, ízét. A zöldségek, gyümölcsök színe meghatározza tehát a bennük lévő előnyös mikrotápanyagokat, és azt, hogy milyen vegyületeket tartalmaz. Nekünk a változatosság biztosítása érdekében a szivárvány színeit kell csak kiválasztanunk és elfogyasztanunk, tehát sorakoztassuk fel tányérunkon az ideális színpalettát, hogy mindent megtegyünk az étrendünk gondos összeválogatása érdekében. Nézzük hát a színeket:

{KEPGALERIA}

 

Forrás: Egészséges Életmód

Zöldek

A zöld élelmiszerek színüket a klorofilltól kapják, ami antibakteriális hatású és serkenti a növekedést, segít a szálkás izomzat fenntartásában. A zöld élelmiszerek a zeaxantin és a lutein a leggazdagabb forrásai, amelyek csökkentik a krónikus szembetegségek, beleértve a szürke hályog és az időskori makula degeneráció kialakulásának kockázatát.


A magas esszenciális zsírsav, az avokádóban természetesen megtalálható bőrsejt regeneráló, segít megőrizni bőrünk simaságát és rugalmasságát. Amikor ezt helyileg alkalmazzuk, az avokádó serkenti a kollagén termelését. Keverjünk össze egy kis avokádót tejföllel (a tejsav segít az elhalt sejtek eltávolításában), és alkalmazzuk az arcon. Hagyjuk fent 10 percig, majd alaposan mossuk le vízzel.


Kutatások igazolták, hogy akik több zöldleveles zöldséget fogyasztottak, mint például a kelkáposzta vagy a mangold, csökkent a bőrrák kialakulásának kockázata a kevés zöldszínű zöldséget fogyasztókhoz viszonyítva. A zöldleveles zöldségek gazdagok karotinoidokban (lutein és zeaxantin), valamint a legkülönbözőbb más mikrotápanyagokban, amelyek segíthetnek az UV-indukált szabad gyökök által okozott károk elleni védelemben és segíthetnek az UV-sugárzás okozta tumor kialakulásának meggátolásában.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL