Optimálisan akkor tehetünk legtöbbet egészségünkért, ha minden vitaminból és ásványi anyagból biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges mennyiséget. A gyümölcsökben és zöldségekben jelen lévő mikrotápanyagok befolyásolják a növények színét, alakját, ízét. A zöldségek, gyümölcsök színe meghatározza tehát a bennük lévő előnyös mikrotápanyagokat, és azt, hogy milyen vegyületeket tartalmaz. Nekünk a változatosság biztosítása érdekében a szivárvány színeit kell csak kiválasztanunk és elfogyasztanunk, tehát sorakoztassuk fel tányérunkon az ideális színpalettát, hogy mindent megtegyünk az étrendünk gondos összeválogatása érdekében. Nézzük hát a színeket:
{KEPGALERIA}
Forrás: Egészséges Életmód
A zöld élelmiszerek színüket a klorofilltól kapják, ami antibakteriális hatású és serkenti a növekedést, segít a szálkás izomzat fenntartásában. A zöld élelmiszerek a zeaxantin és a lutein a leggazdagabb forrásai, amelyek csökkentik a krónikus szembetegségek, beleértve a szürke hályog és az időskori makula degeneráció kialakulásának kockázatát.
A magas esszenciális zsírsav, az avokádóban természetesen megtalálható bőrsejt regeneráló, segít megőrizni bőrünk simaságát és rugalmasságát. Amikor ezt helyileg alkalmazzuk, az avokádó serkenti a kollagén termelését. Keverjünk össze egy kis avokádót tejföllel (a tejsav segít az elhalt sejtek eltávolításában), és alkalmazzuk az arcon. Hagyjuk fent 10 percig, majd alaposan mossuk le vízzel.
Kutatások igazolták, hogy akik több zöldleveles zöldséget fogyasztottak, mint például a kelkáposzta vagy a mangold, csökkent a bőrrák kialakulásának kockázata a kevés zöldszínű zöldséget fogyasztókhoz viszonyítva. A zöldleveles zöldségek gazdagok karotinoidokban (lutein és zeaxantin), valamint a legkülönbözőbb más mikrotápanyagokban, amelyek segíthetnek az UV-indukált szabad gyökök által okozott károk elleni védelemben és segíthetnek az UV-sugárzás okozta tumor kialakulásának meggátolásában.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK