Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Egészséged érdekében fogyaszd a szivárvány színeit!

Szerző:
Szabó Anna
Tavasszal és nyáron mindannyian arra vágyunk, hogy mindenféle friss gyümölcsöt és zöldséget ehessünk. A szezonális termékek választásakor is törekedjünk arra, hogy minél többféle, minél színesebb választékú ételeket fogyasszunk.

 

Optimálisan akkor tehetünk legtöbbet egészségünkért, ha minden vitaminból és ásványi anyagból biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges mennyiséget. A gyümölcsökben és zöldségekben jelen lévő mikrotápanyagok befolyásolják a növények színét, alakját, ízét. A zöldségek, gyümölcsök színe meghatározza tehát a bennük lévő előnyös mikrotápanyagokat, és azt, hogy milyen vegyületeket tartalmaz. Nekünk a változatosság biztosítása érdekében a szivárvány színeit kell csak kiválasztanunk és elfogyasztanunk, tehát sorakoztassuk fel tányérunkon az ideális színpalettát, hogy mindent megtegyünk az étrendünk gondos összeválogatása érdekében. Nézzük hát a színeket:

{KEPGALERIA}

 

Forrás: Egészséges Életmód

Fehérek

A fehéres húsú gyümölcsök és zöldségek (fokhagyma, hagyma, kókusz, banán, gomba) segíthetnek csökkenteni a stroke kockázatát.


A hagyma tele van csontépítő vegyületekkel, melyek gátolják a csontok bomlásáért felelős sejteket. A kvercetin növelheti a csontsűrűséget és az inulin növeli a kalcium felszívódását. Készítsük el a hagymát tejszínes mártással, és jó úton haladunk a csontritkulás megelőzésében.


A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a crimini gomba jelentős antioxidáns. A sapkák kiváló szelén, cink és mangánforrások, melyek mindegyike kritikus antioxidáns tápanyag egyben. A crimini gomba is tartalmaz néhány szokatlan antioxidáns molekulát, amely specifikusan segít megelőzni a DNS oxidatív károsodását.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL