Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ez a nő csak banánt evett 12 napig – nem fogod elhinni, mi történt vele

Szerző:
Szabó Anna
A banánról úgy tartják, hogy az egyik legnépszerűbb gyümölcs, mivel könnyen beszerezhető és magas tápanyagtartalmú. Azt is mondják, ha szinte mást nem eszünk, csak banánt, akkor fogyhatunk, de ha napi 8-10 banánt eszünk a szokásos étkezéseken kívül, akkor hízhatunk. Egy nő, aki 12 napon át csak banánt evett és elképesztő dolog történt vele.

A brit származású, Balin élő Yulia Tarbath, aki táplálkozási szakértő és motivációs edző, 12 napon keresztül monogyümölcs diétát tartott banánnal, hogy méregtelenítse testét és tesztelje a banánevés előnyeit. Csak banánt evett és semmi mást.

A kutatók szerint a banán tökéletes szerepet játszhat a fogyókúrás étrendjében. Kevesebb kalóriát ad hozzá, mint bármely cukorka vagy édes étel, rosttartalma pedig felszívja a vizet és lelassítja az emésztést. Ezzel a diétával sok vizet kell inni, akár napi 3 litert is. A szokásos testmozgás és elegendő pihenés is szükséges a szervezet méregtelenítéséhez.
 

Banánsziget diéta

Tarbath szerint a banántisztító-kúra elsősorban az emésztést javítja, mivel magas rosttartalma van, ami segít szabályozni az emésztés sebességét és lehetővé teszi a rendszeres székletürítést. A méregtelenítő diétát évente csak egyszer vagy kétszer javasolja, hogy eltávolítsd az idővel felhalmozódott méreganyagokat.

Yulia azt javasolja, hogy az általa elnevezett „Banánsziget” diétához érdemes hozzáadni néhány kiegészítő összetevőt, például zöldeket vagy kókuszlevet, azoknak a diétázóknak, akik mást is ennének vagy éhesek maradnak, de ragaszkodnak ahhoz, hogy a táplálék túlnyomó többsége a banán legyen.

Végezetül, elmondása szerint fittebbnek érezte magát, mint valaha. Sőt, Tarbath elmondta, hogy folytatta szokásos fitnesz-rutinját, beleértve a hosszú futásokat és a kerékpáros kirándulásokat. „Tulajdonképpen elértem az egyéni legjobbomat” – osztotta meg.

Természetesen mielőtt belekezdesz egy ilyen diétába, mindenképpen érdemes konzultálni az orvosoddal!

forrás
 

közérzet egészség banán
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL