Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Ezt jelenti, ha túl sok szőr nő bizonyos testrészeiden – Ott, ahol nem kellene!

Szerző:
Szabó Anna
Akár tetszik, akár nem, mindannyian rendelkezünk testszőrzettel. Ez teljesen normális, és nem is kell miatta aggódnod, akkor sem, ha nem vagy nagy rajongója. Ugyanakkor, ha a növekedési helye vagy a textúrája megváltozik, az akár valamilyen egészségügyi probléma előjele is lehet. Most kiderítjük, mi is okozhatja ezt a fajta problémát.

Nézzük, milyen fajta testszőrzettel is bírunk

A vellus olyan vékonyka szálakból áll, amiket jóformán észre sem veszel, és az egész testedet beborítja. A végleges szőr sokkal hosszabb, erősebb, vastagabb, és általában sötétebb is a másik fajtánál. A pubertás környékén jelenik meg, amikor a test számos hormonális változáson meg keresztül, és ez az, amire oda kell figyelned a tünetek észlelésekor.
 

Szokatlan szövetmegnagyobbodás

Ha a szőrösödés rendkívül váratlanul történik, például csupán pár hónap alatt, jobb, ha orvoshoz fordulsz. Ez a drámai változás a tesztoszteronszint extrém mértékű emelkedésének jele is lehet, ami szövetmegnagyobbodáshoz, akár tumorhoz is vezethet. Bár ez nem túl gyakori, érdemes kivizsgálni, hiszen jobb félni, mint megijedni.

FIGYELEM!

A cikk kizárólag tájékoztatási céllal készült! Amennyiben bármilyen szokatlan tünetet, elváltozást észlelsz magadon, haladéktalanul fordulj orvoshoz!

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL