Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Hízni akarok!

Szerző:
Szabó Anna
Mindig azt hallhatjuk, hogy a legtöbb nő fölös kilóival küzd, de mi van azokkal akik a teltebb formára vágynak? Lehet valaki kóros soványságban szenvedő, lehet aki csak egyszerűen gömbölyűbb alakra áhítozik. Itt a megoldás!

Legtöbbször az aki kóros soványságban szenved, gyors anyagcseréje miatt képtelen hízni.
A szervezetébe bevitt tápanyagok nem szívódnak fel rendesen, egyszerűen nincs idejük felszívódni.

Itt az ideje a dőzsölésnek! Hurkahegyek, éljenek a sütemények! Ne hagyd abba a falatozást karácsony után sem!

A legfontosabb tanács amit mindenképp be kell tartanod: Egyél gyakran, naponta legalább ötször, szénhidrátban, energiában gazdag ételeket. 3-4 óránként mindenképp valami finomsághoz kell nyúlnunk.
A hízókúra alatt a tilos ételeket kell előnyben részesítened. Ami a fogyni vágyóknak tilos, az a hízni vágyóknak szabad.


A teljes kiőrlésű liszt helyett előkerülhet a sima fehér búzaliszt, a jó kis császárszalonna, kristálycukor, csoki, tésztás ételek, sütemények, zsírosabb tejföl, finom sajtok, kukorica, magnéziumban gazdag banán, édes lekvárok, dzsemek.

olajos magvak: napraforgómag, tökmag
hüvelyesek: szárazbab, borsó


Szénhidrát és energiatartalmuk:

- cukor: 100 g szénhidrát, 400 Kcal energia
- banán: 24 g szénhidrát, 105 Kcal energia
- csokoládé: 55 g szénhidrát, 570 Kcal energia
- szárazbab: 54 g szénhidrát, 315 Kcal energia
- trappista sajt: 2 g szénhidrát, 340 Kcal energia
- dzsemek: 62 g szénhidrát, 150 Kcal energia
- búzaliszt: 70 g szénhidrát, 350 Kcal energia
- száraztészta (4 tojásos): 75 g szénhidrát, 380 Kcal energia
- száraztészta (8 tojásos): 70 g szénhidrát, 390 Kcal energia


Kedvező étrendkreáció a hízni akaróknak!

Semmi mást nem kell tenned csak enni, enni és enni!

1. Variáció

- Reggelire: főzött kakaó zsírosabb tejből, tejszínhabbal a tetején, megszórva színes tortadíszítő cukorkával, vajas-lekváros kenyér (jó vastag szelet legyen), puliszka (kukoricakása)

- Tízóraira: friss felvágottos kifli vagy zsemle, zsírosabb sajtok: medve sajt, camembert, kemping sajt.

- Ebédre: jó emberes gulyásleves vagy palócleves, rántott trappista sajt, sült burgonya

- Uzsonna: túrós vagy lekváros bukta

- Vacsora: zöldbab, szárazbab vagy zöldborsó főzelék sült kolbásszal


2. Variáció

- Reggelire: Császárszalonna kenyérrel, szalonnás-hagymás rántotta, burgonyás rántotta (karikákra vágott krumplit olajban megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a felvert tojást és összesütjük a burgonyát a tojással. Készíthetjük szalonnával is, akkor viszont ne használjunk olajat.
A szalonna zsírjában pirítsuk meg a burgonyát. Karamellás tejet, savanyúságnak:kis dinnyét fogyasszunk mellé.

-Ebédre: borsóleves, valamilyen tésztás étel: milánói makaróni, carbonara spagetti, aranygaluska, ízes palacsinta

- Uzsonnára: péksütemény

- Vacsora: tejfölös, sajtos lángos, fokhagymás tócsni , kukoricás dödölle

A finom házias kukoricás dödölle receptje:

Hozzávalók:
- 8-10 darab közepes burgonya
- 1 liter kukoricaliszt
- teaszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- só
- 1 bögre tejföl

Elkészítése: A burgonyát megtisztítva apró kockára vagy vékony szeletekre vágjuk, és egy fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy 2 ujjnyira ellepje. Megsózzuk és nagyon puhára főzzük. Burgonyatörővel jó alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, és erős fakanállal beledagasztjuk. Akkor jó, ha szilárd állagú masszát kapunk, vigyázzunk, hogy le ne égjen, folyamatosan kevergessük. A szalonnát kockákra vágjuk, jól kisütjük. Kevés szalonnazsírt tegyünk félre, mert ebben pirítjuk meg a hagymakarikákat. Zsírozott kanállal tányérra szaggatjuk a dödöllét, majd meglocsoljuk a szalonna kisült zsírjával és megszórjuk sült szalonnával. Tejfölt és pirított hagymát teszünk a tetejére.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL